Kakvo razbijanje! Hrvati su na ovo čekali od 1990.!

Marin Čilić novi je 'kralj Umaga'. Međugorac je u finalu pobijedio Španjolca Marcela Granollersa sa 6:4, 6:2 i tako postao prvi hrvatski tenisač nakon Goran Prpića 1990.

15.7.2012.
21:32
VOYO logo

Početak susreta pripao je španjolskom tenisaču koji je poveo s 4:2, a potom je uslijedio uragan Međugorca koji osvaja čak devet gemova u nizu do vodstva 6:4 i 5:0. U tim trenucima Granollers je samo nemoćno slijegao ramenima na sjajne Čilićeve udarce.

Prvi gem u drugom setu Španjolac je uzeo na vlastiti servis za 5:1, a onda je u već pomalo euforičnoj atmosferi na tribinama gdje je svoje mjesto zauzeo i prvi pobjednik turnira Goran Prpić, Marin neoprezno propustio 40-15. Na drugu meč loptu trebalo je samo na mreži lagano prebaciti loptu na polovicu Granollersa, no Čilićev volej završio je u mreži. U nastavku toga gema Granollers je napravio break, no odmah potom domaća se uzdanica pribrala, izborila tri meč-lopte na suparnikov servis i realizacijom druge došla do "posebne pobjede za sebe i turnir"...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je ovo četvrta pobjeda za Marina u pet međusobnih dvoboja protiv Granollersa, a ovim je prvi hrvatski reket došao do pobjeda na oba hrvatska ATP turnira. Dva je puta prije ovogodišnjeg Umaga slavio i na PBZ Zagreb Indoorsu.

"Bio je ovo poseban tjedan. Igrao sam odlično cijeli tjedan i na kraju okrunio pobjede. Ovo je posebna pobjeda za mene i nadam se za nastavak karijere. Hvala svima što ste došli danas i bodrili me. Ovo mi je da sam prvi put ove godine igrao u Hrvatskoj i nadam se da se vidimo sljedeće godine", rekao je Marin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo