'Gdje da gledam Karlovića? Pa neću ići na teren broj 15'

Treći tenisač svijeta Roger Federer je u 3.

20.1.2012.
18:32
VOYO logo

U prvom je setu Karlović propustio veliku priliku jer je u tie-breaku vodio 6-5 i imao servis za set.

No, ipak nije uspio slomiti Federera, a švicarski je tenisač prošao dalje u tri seta desetom pobjedom u karijeri protiv Karlovića. Tom trenutku u tie-breaku prvog seta se u mislima nakon svega vratio i Federer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imao sam sreće. Hvala Bogu nije ubacio prvi servis, a nakon drugoga mi je dao minimalnu šansu. Zgrabio sam je, dobio još dva poena nakon toga i imao sam set u džepu. Nakon toga sam bio daleko opušteniji u meču i počeo sam bolje čitati njegove servis što je, priznajem, jako teško", rekao je Federer i dodao: "Teško je igrati protiv Karlovića. Lako možeš upasti u probleme. Ako malo kiksaš na vlastiti servis odmah dovedeš set u pitanje. Sve skupa možeš lako otići u problematičnu fazu meča", tvrdi Švicarac.

Novinari su pitali Federera je li gledao neke druge Karlovićeve meče kao pripremu za međusobni ogled. "A, gdje? Čujte, nije baš često Karlović na središnjem terenu, pa ga nema uvijek na televiziji. A sigurno neću otići na teren broj 15 gledati ga", kazao je Federer, koji je na kraju zaključio kako je Div sa Šalate "zanimljiv tip igrača".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roger Federer lako bi na ovogodišnjem Australian Openu mogao odigrati 1000. meč u karijeri. Dogodit će se to ukoliko u osmini finala svlada mladog Australca Bernarda Tomica.

"Ne znam kakav je to osjećaj odigrati 1.000 mečeva u karijeri. Meni slijedi tek 999., zar ne? Osjećam se dobro i zdravo. Ne znam hoću li baš odigrati još 1.000, ali mislim da je jako puno tenisa i mečeva iza mene. Volio bih odigrati još puno mečeva u karijeri, ali ovo je stvarno velika brojka. Svjestan sam toga", izjavio je Federer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo