SRUŠENI SNOVI O TITULI / Rijeka nakon Dinama izgubila i u Varaždinu i dala priliku Plavima da već danas potvrde naslov

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Tijek dvoboja Varaždina i Rijeke u 34. kolu HNL-a mogli ste pratiti na portalu Net.hr

11.5.2024.
15:35
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Varaždin - Rijeka

3-1

Varaždin: Zelenika - Škaričić, Nekić, Ba - Vukčević, Postonjski, Lusavec, Boršić - Mitrovski, Šego, Drožđek

Rijeka: Labrović - Veiga, Dilaver, Galešić, Čabraja - Selahi - Bogojević, Petrović, Janković - Marić, Obregon

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MAJSTOR /

Gvardiol spreman za EP: Pogledajte kakvim je golovima pogurao City prema naslovu prvaka

Image
MAJSTOR /

Gvardiol spreman za EP: Pogledajte kakvim je golovima pogurao City prema naslovu prvaka

Varaždin je u 34. kolu HNL-a slavio protiv Rijeke 3-1 te tako dao Dinamu priliku da već danas postane obrani naslov prvaka.

Malo smo dobrog nogometa vidjeli u prvih 15-ak minuta utakmice gdje je Rijeka dominirala, ali pravih prilika nije bilo. I onda u 18. minuti nakon greške Dilavera Drožđek je slomio čuvara koji ga nije mogao pratiti pa udarcem s 15 metara iskosa s desne strane donio vodstvo Varaždinu. Odmah je odgovorila Rijeka gdje Marić pucao iskosa s lijeve strane s 10-ak metara, no Zelenika to odbija u korner. Nakon ubačaja iz kuta u gužvi odbijala se lopta po petercu, gdje je opet Zelenika jedan pokušaj iz blizine sjajno obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varaždin je udvostručio vodstvo u 30. minuti kada je Čabraja dao lošu povratnu loptu prema Labroviću koji je odbija samo do Šege koji nema težak zadatak za 2-0. Rijeka je odgovorila u 33. minuta kada je loptu iza obrane Varaždina dobio Obregon, ali obrana domaćina otklanja opasnost u posljednji trenutak. Domaćin je u 42. minuti mogao i do trećeg gola, no udarac Drožđeka prolazi pokraj stative.

Rijeka se vratila u život u 45. minuti kada je Janković natrčao na jednu loptu na sedam, osam metara te ju zakucao u mrežu za 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku su prvi zaprijetili domaćini, u 50. minuti kada udarac Mitrovskog brani Labrović. Varaždinci su do 3-1 stigli u 59. minuti kada je Drožđek drugi puta probio Labrovića. U 80. minuti pokušao je Fruk s ruba šesnaesterca, no udarac završava na vratnici. Domaćini su u 87. minuti ostali s igračem manje nakon što je drugi žuti karton dobio Vukčević. Samo dvije minute kasnije Rijeka je preko Ivanovića zabila za 3-2, no nakon intervencije VAR-a gol je poništen zbog zaleđa Obregona. Nakon toga više nije bilo prilika pa je tako domaćin upisao tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo