ZVIJEZDA JOŠKO / Gvardiol Englezima pričao o Trešnjevci, tramvaju i o tome kako se tresao prije debija za Hrvatsku

Image
Foto: Profimedia

'Taj pritisak na terenu obično nestane, ali sjećam se puta do stadiona'

30.4.2024.
19:03
Profimedia
VOYO logo

Joško Gvardiol postaje istinska zvijezda u Engleskoj. Na travnjacima Premier lige u jednoj od najboljih momčadi na svijetu stalan je član udarne postave, a potezima i golovima očarava, praktički iz utakmice u utakmicu.

Image
U FORMI JE /

Gvardiol se oglasio nakon što je ponovno zabio za City: Imao je jednu primjedbu

Image
U FORMI JE /

Gvardiol se oglasio nakon što je ponovno zabio za City: Imao je jednu primjedbu

U razgovoru za klupski kanal na YouTubeu Joško se prisjetio nekih od važnijih trenutaka karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam jako mlad kad sam krenuo s nogometom pa se ni ne sjećam točno kada, ali znam da me tata uzeo za ruku i doveo u Trešnjevku. To je vama možda teško izgovoriti, haha. Tamo je počelo moje putovanje. Godinu dana kasnije došao sam u Dinamo. Jesam li vjerovao da ću postati ovo što sam danas? Bio sam u Dinamu skoro 12 godina, debitirao sa 17 i nisam pomišljao o tome. Samo sam htio uživati u nogometu. Kad sam zaigrao za prvu momčad, pomislio sam da bih mogao napraviti nešto", rekao je Gvardiol pa odgovorio i na pitanje o golu koji je zabio sa 17 godina u pobjedi Dinama protiv zaprešićkog Intera:

"Imao sam više prilika da zabijem, a na kraju sam zabio jedan. Onda sam tramvajem otišao doma. Nisam imao vozačku, nisam htio nekom smetati jer je bila kasna utakmica i svi su htjeli ići doma. Sjeo sam na tramvaj. Jesu li me prepoznali? Nekako su svi navijači ušli sa mnom. Pokušao sam se sakriti, ali je to bilo nemoguće."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Hrvatsku je zaigrao prije Eura 2021. Debi na velikom natjecanju gotovo da nije mogao biti teži.

"Prva utakmica protiv Engleske na Wembleyu. Na putu do stadiona sam se tresao. Imao sam 18-19 godina, nije bilo lako. Prva utakmica i odmah u prvih 11. Taj pritisak na terenu obično nestane, ali sjećam se puta do stadiona, bilo je, uh."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je Gvardiol kako je dosta blizak s Mateom Kovačićem koji mu je suigrač u Manchester Cityju, ali i u hrvatsdkoj reprezentaciji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako smo bliski. Puno mi pomaže svaki dan, što god treba, tu je. Rekao bih da sam njegov mlađi brat. Lijepo je imati nekog uza se. Kad sam došao u Njemačku, nisam imao nikoga jer Dani Olmo bio je tada na Olimpijskim igrama. Bio sam novi dečko, novi jezik, novo okruženje… Ovaj put bilo je puno lakše."

Upitan je Joško i o ciljevima za budućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne volim govoriti o budućnosti. Samo želim, kao i svi u svlačionici, ostati zdrav jer znamo koliko su ozljede teške u ovom sportu, čak i kad se vratiš uvijek se mučiš. To mi je cilj za ovu sezonu, a za iduću ćemo vidjeti. Možete me opet pitati", poručio je Joško.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo