NEVJEROJATNO, ALI TAKO JE / Dinamo je jedan od najprofitabilnijih klubova na svijetu, evo i vrhunskog dokaza za to

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Vrijedi spomenuti kako su se u dokumentu našla i Rijeka i Istra

31.8.2021.
17:10
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Krovna svjetska nogometna organizacija, FIFA, objavila je na svojoj službenoj stranici veliko istraživanje u kojoj se nalaze podaci o transferima nogometaša koji su se proveli u proteklih deset godina.

U istraživanju se mogu pronaći mnogi zanimljivi podaci, koje možete pogledati ovdje, a mi smo izdvojili najzanimljiviji dio vezan za hrvatske klubove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, hrvatski su igrači ostvarili čak 2663 transfera, od čega je izlaznih bilo 1646, a to znači da je Hrvatska na 11. mjestu na svijetu po broju transfera i peta u Europi. Ispred nas su samo Britanci, Francuzi, Španjolci i Srbi, kada je u pitanu Europa. Što se tiče ukupne vrijednosti svih tih transfera, hrvatski su igrači plaćeni milijardu i 96 milijuna dolara, a po toj su statistici Hrvati 12. reprezentacija svijeta i deveta reprezentacija u Europi. Dakle, Dinamo je jedan od najprofitabilnijih klubova svijeta, vjerovali ili ne.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U dokumentu i Rijeka i Istra

Isto tako, Dinamo je među 30 najboljih klubova u Europi kada je u pitanju pozitivna bilanca izlaznih i ulaznih transfera. Vrijedi spomenuti kako su se u dokumentu našla i Rijeka i Istra. Rijeka je upala u top 30 klubova koji su u proteklih deset godina poslali najviše igrača na posudbu, njih čak 74. Istra je pak na 16. mjestu u svijetu prema broju igrača koje je registrirala nakon što im je u drugom klubu istekao ugovor, bilo ih je ukupno 93 u tom periodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo