NASTAVAK PRVE FAZE / Francuzi jedva izbjegli sramotu, Dominikanci stopostotni, Egipat uvjerljiv

Image
Foto: Profimedia

Preostalo je još samo nekoliko mjesta u drugoj fazi Svjetskog prvenstva u košarci

29.8.2023.
14:56
Profimedia
VOYO logo

Košarkaška reprezentacija Dominikanske Republike pobijedila je u Manili Angolu s 75-67 u utakmici trećeg kola skupine A na Svjetskom prvenstvu i ostvarila svoju treću pobjedu, dok su do pobjede konačno došli Francuzi.

Image
DONČIĆ ČUDESAN /

Slovenija i Srbija nastavile dominaciju na Svjetskom prvenstvu

Image
DONČIĆ ČUDESAN /

Slovenija i Srbija nastavile dominaciju na Svjetskom prvenstvu

Francuska košarkaška reprezentacija u Jakarti za dlaku je izbjegla i treći ​​ponižavajući poraz, ali su nakraju ipak slavili protiv Libanona 85-79. Francuzi su nakon debakla od Kanade (95-65) i Latvije (88-86) eliminirani već u prvom krugu Mundobasketa, a protiv Libanona su se jedva spasili. Libanon, 43. košarkaška selekcija svijeta, koju je prethodno uvjerljivo porazila Latvija (109-70), a zatim su još gore prošli s Kanadom (128-73), došli su minutu prije kraja na samo tri koša zaostatka. Francuze je ipak spasio kapetan Nicolas Batum s tricom trideset sekundi prije kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuze je predvodio Guerschon Yabusele s 18 koševa, a Libanonce Wasi Arakji s 29 ubačaja.

Dominikanci su protiv Angole imali težak posao, ali su nakraju ipak slavili zahvaljujući Andresu Felis (17) i Victor Lizu (13), dok su Karl Anthony Towns i Angel Delgado dodali po osam poena. U momčadi Angole Silvio De Sousa ubacio je 19 poena uz devet skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa sve tri pobjede Dominikanska Republika plasirala se u drugu fazu, gdje će igrati protiv reprezentacija iz skupine B.  U drugom današnjem susretu u toj skupini igraju još Italija - Filipini.

Košarkaši Egipta pobijedili su Meksiko 100-72 u susretu trećeg kola skupine D u Manili. Egipat je predvodio Ehab Amin s 22 poena, 10 asistencija i šest skokova, a u meksičkoj momčadi najefikasniji su bili Paco Cruz i Joshua Ibarra s po 21 košem. Egiptu je to prva pobjeda, a Meksiko je doživio sva tri poraza pa te selekcije završavaju natjecanje. U drugom današnjem susretu u toj skupini igrat će Litva - Crna Gora, selekcije koje su prošle u drugu fazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo