Bojić ne priznaje utakmice pet klubova zbog dugovanja

Direktor košarkaške lige Srbije neće registrovati 11. kolo zbog neplaćanja finansijskih obaveza

16.5.2013.
17:51
VOYO logo

Direktor košarkaške lige Srbije Predrag Bojić danas je suspendovao pet klubova i rekao da neće priznati rezultate 11. kola zbog neplaćanja finansijskih obaveza, a klubovima je dao rok do 21. maja da ih izmire.

U svom saopštenju Bojić je naveo da ako Partizan, Crvne zvezda, Metalac, Vojvodina i Sloboda ne izmire svoja dugovanja u roku od pet dana, njihove utakmice 11. kola biće registrovane službenim rezultatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finansijske obaveze odnose se na kazne od početka Superlige i članarinu. Zvezda je nekoliko puta ranije javno objavila da ne priznaje kazne KLS i da nema nameru da ih plati.

U mečevima 11. kola pobede su zabeležili Partizan, Zvezda i Vojvodina, dok su Metalac i Sloboda poraženi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Upozoravamo klubove da medjusobna vredjanja, insinuacije, etiketiranje i napadi na sudije, mogu manje nauditi onima kojima su upućene, ali mnogo više ugledu košarke, urušavajući sistem i dovodeći u pitanje sportski završetak takmičenja. Shvatite to, imajte poverenja u ljude koje ste vi jednoglasno izabrali (sudije, delegati, kontrolori, direktor lige, predsednik sudijske komisije) i svojim ponašanjem izbegnite kazne koje će sigurno biti još rigoroznije. Jedino možemo sportskim ponašanjem, uzajamnim poštovanje, pridržavanjem propozicijama i pravilima igre zajednički dovesti ligu do kraja - navodi se u saopštenju.

Bojić je podsetio klubove na dogovor pre početka takmičenja da se za svaku ponovljenu tehničku grešku kazna udvostručuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo