Do sredine tjedna pljuskovi, a onda opet proljepšanje

Svi oni koji su se uplašili da je ljeto pri kraju ne moraju strahovati.

30.7.2012.
8:33
VOYO logo

Naoblaka te pljuskovi koji su neke krajeve Lijepe naše "posjetili" još u nedjelju navečer te tijekom noći i u ponedjeljak bi se u nekim krajevima zemlje mogli ponoviti. Naime, Državni hidrometeorološki zavod za ponedjeljak je prognozirao pretežno sunčano vrijeme.

Pljuskovi i u Dalmaciji

No, u unutrašnjosti, kažu prognostičari, povremeno će biti razvoja umjerene naoblaka, a mjestimice je moguća kratkotrajna kiša ili poneki pljusak. Uz umjeren i jak razvoj oblaka lokalni pljuskovi i grmljavina mogući su poslijepodne i u unutrašnjosti Dalmacije. Uz obalu će puhati umjerena, podno Velebita jaka, na udare i olujna bura, a prema otvorenom srednjeg i južnog dijela umjeren i jak sjeverozapadnjak. Najviša temperatura kretat će se između 26 i 31, a na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 31 do 36 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolovoz topliji no inače

Za utorak se, pak, predviđa pretežno sunčano i vruće vrijeme. U unutrašnjosti, osobito u istočnim predjelima, može biti pokojeg lokalnog pljuska ili grmljavine. Na Jadranu će biti slabe i umjerene, ponajprije podno Velebita i jake bure s olujnim udarima te sjeverozapadnog vjetra. U nastavku tjedna bit će sve sunčanije i postupno toplije.

Iako prognostičari tvrde da se vrućine s početka više neće ponoviti, također najavljuju kako će i kolovoz kao i srpanj odskakati od prosjeka što znači da će biti topliji nego što je uobičajeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo