ZOI: DOPING AFERA / Trideset sportaša pozitivno na testiranju

Image

Prva koja je pala na kontroli je ruska hokejašica Svetlana Terenteva koja je koristila sprej za nos koji sadrži zabranjene supstance.

12.2.2010.
8:42
VOYO logo

Nekoliko sati uoči otvaranja u Vancouveru, XXI Zimske olimpijske igre završene su za čak 30 sportaša kod kojih je potvrđeno da su koristili doping. Imena dopingiranih sportaša zasad su tajna, no uskoro će biti obznanjena.

Ipak, javnost je doznala ime prve sportašice koja nije prošla doping testiranje. Riječ je o ruskoj hokejašici Svetlani Terentevoj. Ona se žalila  Disciplinskoj komisiji MOO tvrdeći da je koristila sprej za nos koji je dobila na recept tijekom prehlade u siječnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, nije znala da lijek sadrži supstance koje su na listi zabranjenih sredstava. Tvrdi da je lijek prestala koristiti kad je saznala za zabranu.

No, nedaće organizatora tu ne prestaju. Osim s vremenom, organizator Igara imao je nezgodu tijekom prolaska olimpijske baklje Vancouverom u četvrtak. Motorno vozilo koje se nalazilo uz automobil s bakljom udarilo je ženu u invalidskim kolicima. Od siline udara žena je pala na cestu,a prevrnula su se i kolica. Prevežena je u bolnicu gdje su ustanovljene lakše ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije ni počelo, a toliko peha... 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo