BURNE REAKCIJE / Sučićev intervju za RTL odjeknuo u susjedstvu: 'Dečko, očito si živio u drugom gradu'

Image
Foto: Borna jaksic/PIXSELL

Sučić je u intervjuu za RTL objasnio zašto je odlučio nastupati za hrvatsku reprezentaciju

28.3.2024.
9:33
Borna jaksic/PIXSELL
VOYO logo

Petar Sučić, 20-godišnji veznjak zagrebačkog Dinama, odlučio je nastupati za hrvatsku seniorsku reprezentaciju, nakon što je u mlađim kategorijama nosio dres reprezentacija BiH.

Image
SADA JE I SLUŽBENO /

FIFA donijela konačan sud o slučaju Petra Sučića: 'Odluka nije bila laka'

Image
SADA JE I SLUŽBENO /

FIFA donijela konačan sud o slučaju Petra Sučića: 'Odluka nije bila laka'

Svojim stavom i igrama, Sučić je na sebe skrenuo pozornost HNS-a, koji se odmah bacio na posao. Predsjednik Marijan Kustić i direktor reprezentacija Stipe Pletikosa odradili su papirologiju čim je mladi veznjak izrazio želju i FIFA mu je odobrila promjenu reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je odluka koju sam donio skupa sa svojom obitelji. Kao mali uvijek kad upališ TV ti srce zaigra, bodriš, navijaš, skačeš tako da odluka nije bila baš toliko teška odluka. Baka je bratu i meni kupovala Modrićeve dresove, a u BiH nije bilo dresova hrvatske reprezentacije. Kada bi i došli, obično bi bili od jednog igrača, samo Luke Modrića", otkrio je u razgovoru za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sučićeva odluka izazvala je negativne reakcije u BiH te su ga napale osobe iz tamošnjeg nogometa, a posljednji koji se oglasio bio je bivši napadač Šibenika i svojedobno najbolji igrač HNL-a Ermin Zec.

"Čuo sam za tebe jako lijepih riječi od naših Bugojanaca i tvojih bivših trenera. Ja spominjem non stop i uvijek ću govoriti da igrači koji jednom zaigraju za Bosnu i Hercegovinu, nebitno kojem uzrastu, da više nikad ne mogu promjeniiti reprezentaciju. Tako ćemo stvoriti više prostora za dječake koji će sutra ponosno stajati pred zastavom koju vole i za koju će sa velikom radosti nastupati. Dečko, želim ti puno sreće u nastavku karijere, ali ti si očigledno živio u nekom drugom gradu ne u Bugojnu. Živio", napisao je Zec na Fcebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije ga je još oštrije kritizirao i bivši suigrač iz Bugojna Ibrahim Dagoja:

"U dresu Hrvatske si trenirao, u našem gradu se zajedno gledaju utakmice Bosne i Hercegovine i Hrvatske, zajedno navijamo. Kroz karijeru sam nosio šahovnicu na svom dresu i nikada mi to nije bio problem. Nikada zbog toga nisam imao problem, bio si ponos grada, bio si uzor mnogima, pa čak i meni. Neka te je sram i stid, nikad se ne uzdiži, ne znaš što te čeka sutra. Možda se nekada i vratiš u Bugojno, ali nikada više nećeš biti ono što si bio."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo