MUNDOBASKET / Grčka, Brazil i Gruzija pomeli suparnike, Portoriko se umalo osramotio

Image

Drugi dan SP-a

26.8.2023.
15:03
VOYO logo

Košarkaši Grčke, Brazila, Portorika i Gruzije ubilježili su pobjede drugoga dana Svjetskog košarkašakog prvenstva koje se odigrava u Indoneziji, Filipinima i Japanu.

Portoriko jedva bolji od Južnog Sudana

Košarkaši Portorika danas su nakon produžetka u Quezonu pobijedili selekciju Južnog Sudana nakon produžetka sa 101-96 u utakmici prvog kola skupine B na Svjetskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
15 POBJEDA ZAREDOM /

Hrvatska košarka je živa: 'Imali smo sjajno ljeto, svi smo dobro kliknuli'

Image
15 POBJEDA ZAREDOM /

Hrvatska košarka je živa: 'Imali smo sjajno ljeto, svi smo dobro kliknuli'

Portoriko su predvodili Stephen Thompson s 21 poenom, 13 skokova i četiri asistencije, George Condit s 18 poena i 11 skokova te Ismael Romero sa 16 poena i 12 skokova. Član Chicago Bullsa Karlik Jones bio je najefikasniji u momčadi Južnog Sudana s 35 poena, 11 asistencija i šest skokova. U drugom susretu u skupini B od 14 sati igraju Srbija i Kina.

Grčka zamrznula Jordan na -21

Grčka reprezentacija pobijedila je u Manili Jordan s 92-71  u prvom kolu skupine C. U grčkoj momčadi najefikasniji je bio Janulis Larentsakis sa 19 poena, Ioannis Papapetrou ubacio je 13, a Tomas Walkup dodao je 13 poena i imao sedam asistencija. Momčad Jordana predvodio je Rondy Hollis-Jefferson s 24 poena i devet skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gruzija do slavlja

Gruzijski košarkaši pobijedili su u Okinawi Zelenortske otoke s 85-60 u prvom kolu skupine F. Gruzijsku momčad predvodio je Tornike Shengelija sa 16 poena i sedam skokova, Goga Bitadze je dodao 15 poena i 11 skokova, a Duda Sanadze s 12 poena.

U reprezentaciji Zelenortskih otoka najefikasniji su bili Kenneth Mendes s 11 poena i Keven Gomes s 10 poena, dok je Eddie Tavares dodao šest poena i 12 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naposljetku, Brazilci su pobijedili Iran sa 100-59, u prvom kolu skupine G u Jakarti. Bruno Caboclo bio je najefikasniji u pobjedničkoj momčadi sa 16 poena uz sedam skokova, Jago Santos ubacio je 14 poena uz šest asistencija, a Tim Soares 13 poena. U ekipi Irana Matin Agajanpour ubacio je 11, a Hamed Ehadadi 10 poena.

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo