PROKLETSTVO SE NASTAVLJA / Dinamova duga zimska noć

Image

Dinamo opet nije uspio, grčki PAOK pobijedio je u Maksimiru 1:0 i izborio 1/16 finala Europske lige.

15.12.2010.
20:02
VOYO logo

Dinamo nije uspio. Dinamo nije izborio europroljeće, PAOK se pokazao pretvrdim, grčka momčad slavila je 1:0 u 6. kolu Europske lige skupine D.

Prokletstvo se nastavlja od 1970. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamu je trebala pobjeda, pobjeda vrijedna prezimljavanja i šesnaestine finala Europske lige, a umjesto toga Salpingidis je pogotkom u 60., u ionako hladnoj maksimirskoj večeri zaledio Dinamo, ali i prepune tribine stadiona.

Prvu opasnost pred grčkim vratima vidjeli smo u 19. minuti kada je Badelj s desnog ruba kaznenog prostora oštro pucao, no Chalkias je bio dobro postavljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 27. minuti Cufre je ubacio loptu u kazneni prostor gdje je Chalkias odbio loptu, no Tomečak je loše reagirao na odbijanac. Možda i najbolju priliku hrvatski prvak je imao u 30. minuti kada je Contreras s gol crte zaustavio Tonelov udarac nakon ubačaja iz kornera. U 42. minuti Sammir je imao priliku iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara, no uzdrmao je vratnicu.

Dinamo je nastavio s pritiskom i na otvaranju drugog poluvremena, a već u 58. minuti u igru je ušao još jedan napadač Rukavina. Nažalost, dvije minute kasnije Grci su brzom kontrom u tri poteza izigrali domaću obranu i Salpingidis je ušao u kazneni prostor i prizemnim udarcem svladao Kelavu. Svjestan kako više nema što čekati Dinamov strateg je u 67. minuti u igru uveo trećeg napadača Čeha Miroslava Slepičku, a 15 minuta prije kraja utakmice ušao je i četvrti napadač Andrej Kramarić. No 'modri' do kraja utakmice nisu stvorili niti jednu pravu priliku i Grci su zadržali prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz PAOK, dalje ide i Villarreal koji je slavio 2:1 kod Club Bruggea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike