PRVO EUROPSKO ZLATO / Barakude napokon prvaci Europe!

Image

Naši vaterpolisti su na krilima vratara Pavića sa 15 obrana u finalu pobijedili Talijane 7:3. Brončani su Srbi koji su u borbi za treće mjesto svladali Mađare 10:8.

11.9.2010.
20:14
VOYO logo

Hrvatski vaterpolisti po prvi su put postali europski prvaci!

I to na kakav način. Na prepunom zagrebačkom plivalištu Mladost "Barakude" su 7:3 pregazili Talijane. Nakon 2:2 u prvoj četvrtini, naš vratar Pavić zaključao je svoja vrata i više od 20 minuta Hrvatska nije primila pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanima je to pošlo za rukom tek u posljednjoj četvrtini kada je Hrvatska pogocima Baraća, Boškovića, Bušlje, Jokovića i Muslima riješila pitanje pobjednika.

"Ja sam presretan zbog ovoga zlata osvojenog u svojoj zemlji pred svojom publikom. Ovo je zajednička pobjeda svih nas u savezu. Pred nama je olimpijski program, imamo fantastičan potencijal. Rekao sam momcima da trebamo odigrati kao što smo igrali protiv Španjolske, Srbije i u prvoj utakmici u skupini protiv Italije i da tada pobjeda ne može izmaknuti. Igrali smo i bolje nego što smo se dogovorili", rekao je izbornik Ratko Rudić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miho Bošković je dodao:

"Odigrali smo profesorski od početka do kraja. U obrani nismo dozvolili niti centimetar prostora, pa primili smo samo tri gola. Nadam se da ćemo ostati u ovom sastavu do OI".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sandro Sukno pohvalio je publiku.

"Pokazali smo da smo puno bolji od Italije i zasluženo smo prvaci Europe. Imali smo sjajnu podršku publike koja nas je "podigla" u trećoj četvrtini kada je bilo najvažnije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako se Hrvatska tek u svojem trećem europskom finalu domogla naslova pobjednika. "Barakude" su gubile finala u Firenzi 1999. i Kranju 2003. Naslov svjetskog prvaka ponijela je 2007. u Melbourneu.

U utakmici za treće mjesto Srbija je pobijedila Mađarsku 10:8.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo