RSS na portalu Net.hr

RSS na portalu Net.hr

Što je RSS?


RSS je jednostavan način za automatsko preuzimanje informacija s internetskih stranica koje vas zanimaju. Umjesto da dolazite na stranice provjeriti je li se pojavila neka nova vijest, možete koristiti RSS (Rich Site Summary poznat i pod nazivom Really Simple Syndication - vrlo jednostavno povezivanje) i vijest će doći k vama. To je jednostavna tehnologija koju su podjednako dobro prihvatili i izdavači i korisnici, pa broj stranica koje nude RSS dokumente (koji se nazivaju "feed", "RSS feed", "kanal"...) rapidno raste.

Čemu služi RSS?


RSS je velika pomoć ljudima koji redovito koriste internet. Omogućava vam da u svakom trenutku budete informirani na način da sadržaj koji vas zanima sada direktno dolazi k vama. Na ovaj način štedite vrijeme jer ne morate posjećivati svaku stranicu posebno. Web-stranice s vijestima, blogovi, podcast servisi i drugi online izdavači prihvatili su RSS i učinili ga dostupnim svima koji to žele, i to besplatno.

Kako mogu pratiti Net.hr putem RSS-a?


Postoji nekoliko načina na koje možete pratiti RSS kanale (feedove) s Net.hr-a i ostalih naših podportala te prikazivati sve te feedove na jednom mjestu za čitanje i upotrebu.

Internetski preglednici (browsers)
Već i internetski preglednici Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari i drugi omogućuju vam da se na jednostavan način prijavite za dobivanje najnovijih vijesti preko RSS-a. Posjetite bilo koju tematsku cjelinu na Net.hr portalu i u polju za upis adrese (Mozilla Firefox), odnosno u Command baru (Internet Explorer) prijavite se klikom na kvadratnu, narančastu ikonu ili pak za Google Chrome instalirajte RSS ekstenziju koju možete downloadati s Chrome Web Store servisa, a RSS ekstenziju za Safari preglednik možete downloadati ovdje

Web RSS servisi
Također možete koristiti i neki od web RSS servisa kao što su Feedly, Bloglines ili MyYahoo. Uvjet da koristite neki od ovih servisa je da imate otvorenu adresu elektronske pošte na Gmailu, odnosno Yahoou ili se prethodno trebate registrirati kao npr. na servisu Bloglines.

Programi za praćenje RSS-a
I treći način je da na računalo instalirate jedan od programa kao što su Feedreader, NewsGator ili GreatNews, koji će pratiti RSS kanale za koje se odlučite. Bilo da koristite web-servis za RSS ili program za praćenje RSS-a koji ste instalirali na svoje računalo, svakako proučite i upute za korištenje dotičnog servisa ili programa.

Na portalu Net.hr možete pratiti ove RSS kanale:


RSS / Net.hr - naslovnica

RSS / Danas.hr - portal za vijesti

RSS / Webcafe.hr - portal za zabavu

RSS / Sportski.net - portal za sport

RSS / Magazin.hr - lifestyle portal

RSS / Hot.hr - poznati, film, glazba

RSS / Net.hr - Infocentar


Vaš Net.hr
27.09.2012.

Web igrice

  • World Basketball Championship
  • Monkey GO Happy 4
  • Toetrix
  • Santa in Trouble
  • Snow Angels
  • Free Jelly
  • Deadly Road Trip
  • Assassin's Greed
  • Sport Car Bubble
  • Super Blocks