Otkrijte tajne bračnog odnosa u knjizi dr. Pamele Haag

Promo

Knjiga Brak strogo povjerljivo , dr. Pamele Haag je uzbudljivo štivo koje otkriva tajne bračnog odnosa i propituje uvriježene predrasude, stavove i zablude o braku!


Postromantično doba žena koje neumorno rade, djece koja žive kao kraljevi, seksualno prikraćenih supružnika i buntovnih parova koji mijenjaju pravila.

Bračni vremeplov povjesničarke Pamele Haag pruža nam široko viđenje braka i bračnih odnosa od 19. stoljeća na ovamo. Združivši stručna znanja, vlastito iskustvo i brojne ispovijesti prijatelja s britkim, ali i podržavajućim komentarima svojeg supruga otkriva nam:

Kako izgleda melankolični brak s malom mjerom sukoba?
Jesmo li uvjetovani određenim okolnostima ili imamo mogućnost izbora?
Je li potisnuta čežnja za promjenom dovoljan razlog za razvod i razilaženje?
Jesu li nam važniji strast i uzbuđenje ili pak sigurnost „mirne bračne luke“?
Facebook i Google umjesto odlaska u kino ili šetnju?
Svinganje, poliamorija i otvoreni brak umjesto 'zajedno dok nas smrt ne rastavi'?
Koje su to slatke tajne i čarobne točke u kojima se miješaju strast, ljubav, uzbuđenje, obveze, navike, ljutnja, ushićenje - gdje su točke u kojima najintenzivnije pulsira svakodnevni život?

"Moj je prvi cilj u ovoj knjizi izraziti... želju, opisati melankolični brak s malom mjerom sukoba i pokazati milijunima nas u podvojenim brakovima da nismo sami. Želim pružiti utješne trenutke prepoznavanja samoga sebe i zadovoljiti radoznalost o tajnom životu tih brakova tako što ću vas uvesti u njih. Brak anonimnih ljudi skrivena je institucija, čak i u našem vremenu koje prezire privatnost. Njegovi neuspjesi,kao i uvrnuta, improvizirana preoblikovana izdanja, prečesto su skriveni od pogleda. Cilj mi je podignuti zavjesu i načiniti kolektivan portret tih brakova- kako se nađemo u njima, koje nas odluke odvedu u dosadu. Ova se knjiga prešutno suprotstavlja riječima Lava Tolstoja: možda svi nesretni brakovi nisu nesretni na svoje, jedinstvene načine; možda je mnogo njih nesretno zbog zajedničkih izbora, stavova i senzibiliteta našega vremena."

dr.sc.Pamela Haag

Prijevod: Aleksandra Barlović
Format:16 x 23, meki uvez
Broj stranica: 344


Dobitnici:
Mirjana Vukelić
Martina Gojak
Vedrana Vrbanić
Net.hr
15.02.2012. besplatno 
Zagreb 
12°C / 19°C
Osijek 
12°C / 19°C
Gospić 
10°C / 16°C
Pula 
15°C / 23°C
Rijeka 
15°C / 22°C
Zadar 
14°C / 22°C
Split 
15°C / 23°C
Dubrovnik 
15°C / 25°C
opširnije
(c) 2000-2010 adriaticmedia Sva prava pridržana. Uvjeti korištenja. Marketing. Impresum.