U Crveni ciklus stiže makedonski pijanist Simon Trpčeski

Promo

Nakon jedinstvenog Pogorelića, sjajnog Brune Vlaheka, velikog Maksima Mrvice u petak, 30. ožujka u sklopu Crvenog ciklusa gostuje makedonski pijanist - virtuozni Simon Trpčeski!


Priča njegove karijere doista se poklapa s onom poznatom "preko trnja do zvijezda" kako i sam voli često isticati, a danas se slobodno može reći da je Trpčeski ne samo dotaknuo nebo svjetskog pijanizma, nego da njegova zvijezda stoji visoko na tome nebu – i sjaji punim sjajem!

Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će mladi maestro međunarodne karijere Ivan Repušić koji je dirigiranje studirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kod Igora Gjadrova i Vjekoslava Šuteja, a usavršavao se kod uglednih dirigenata: Kazushi Onoa, Jorma Panula, te Gianluigi Gelmettija.


Puno optimizma i pozitivnih emocija očekuje nas na najnovijem koncertu u Crvenom ciklusu.

S virtuoznim Trpčeskim putujemo visoko put neba svjetskog pijanizma, a s maestrom Repušićem i Zagrebačkim filharmoničarima poletnim tonovima, Saint-Säensa, Paula Dukasa, Richarda Straussa, praizvedbom skladbe hrvatskog skladatelja Dalibora Bukvića. Na koncertu će prigodno biti izvedena i skladba makedonskog skladatelja Damira Imeria povodom 20. godišnjice uspostave diplomatskih odnosa Hrvatske i Makedonije.

Veleposlanstvo Republike Makedonije, Elizabeta Kančeska-Milevska ministarica kulture Republike Makedonije te predstavnici hrvatskog državnog vrha na taj će način obilježiti ovu veliku i važnu godišnjicu.
Net.hr
27.03.2012. besplatno 
Zagreb 
11°C / 13°C
Osijek 
13°C / 21°C
Gospić 
9°C / 13°C
Pula 
14°C / 23°C
Rijeka 
14°C / 18°C
Zadar 
14°C / 18°C
Split 
17°C / 24°C
Dubrovnik 
18°C / 23°C
opširnije
(c) 2000-2010 adriaticmedia Sva prava pridržana. Uvjeti korištenja. Marketing. Impresum.