Vremenska prognoza

Prognoza vremena za danas, sutra i biometeorološke prilike, za gradove Zagreb, Osijek, Gospić, Pula, Rijeka, Zadar, Split i Dubrovnik.
Vrijeme danas
Datum: 31.10.2014.

4oC/12oC

9oC/17oC

1oC/12oC

2oC/11oC

12oC/21oC

13oC/21oC
Promjena vremena ne očekuje se niti u petak pa će zbog stabilnih vremenskih prilika jutro u kopnenoj Hrvatskoj biti maglovito uz nisku naoblaku koja se mjestimice može zadržati veći dio prijepodneva, ponegdje i dana. U područjima gdje se magla i niski oblaci raziđu, dan će biti djelomice, u gorju pretežno sunčan. Na obali i otocima će od jutra biti pretežno sunčano uz tek malu naoblaku, samo u zaobalju u jutarnjim satima može biti magle ili sumaglice, a zbog niskih temperatura u unutrašnjosti Istre i Dalmacije se mjestimice može pojaviti i mraz. Vjetar na kopnu slab ili vrlo slab, uglavnom sjevernih smjerova. Ujutro i navečer će na obali puhati umjerena do jaka, pod Velebitom na udare olujna bura, u srednjoj i južnoj Dalmaciji će sredinom dana prolazno biti slabog sjeverozapadnjaka i juga. Ujutro će se u unutrašnjosti mjeriti između 0 i 4°C, pa je moguća i pojava mraza, a na moru od 7 na sjeveru do 14°C na jugu. U najtoplijem dijelu dana u kopnenim će se predjelima temperatura kretati od 9 do 13°C, u morskim između 16 i 22°C.


Vrijeme sutra
Datum: 01.11.2014.

3oC/13oC

9oC/21oC

5oC/12oC

2oC/13oC

12oC/18oC

12oC/19oC
Pod djelovanjem anticiklone, vikend će u našim krajevima započeti uz stabilno i suho vrijeme. U takvim uvjetima na kopnu u jutarnjim satima može biti magle ili sumaglice, osobito u područjima blizu vodenih površina, a moguća je i niska naoblaka koja će se mjestimice i dulje zadržati. Nakon razilaženja magle i niske naoblake, danju će biti pretežno sunčano. Na Jadranu će cijeli dan prevladavati pretežno sunčano vrijeme uz ponajviše malu naoblaku, samo ponegdje, većinom u zaobalju, ujutro može biti magle ili sumaglice. Vjetar na kopnu slab ili vrlo slab, promjenjiva smjera. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura koja će se pod Velebitom zadržati cijeli dan, a drugdje će danju prolazno okrenuti na slab do umjeren sjeverozapadnjak, na krajnjem jugu i jugo. U unutrašnjosti će se jutarnje temperature kretati između 0 i 5°C, na obali i otocima od 8 do 13°C. Danju će se u kontinentalnoj Hrvatskoj mjeriti između 10 i 13°C, u morskoj od 17 do 22°C.
Biometeorološka prognoza

Krajem radnog tjedna se nastavlja razdoblje povoljnih biometeoroloških prilika koje će većini ljudi donijeti dobro opće stanje i raspoloženje, a nakon mirnog sna i primjerenu razinu radne energije i koncentracije. Ipak, zbog hladnog jutra u kontinentalnom dijelu zemlje potrebna je adekvatna zaštita od hladnoće, osobito za one s bolestima dišnih puteva te za srčane bolesnike. Koncentracije peluda će skoro posvuda biti niske, samo će u Dalmaciji koncentracija peluda drveća biti umjerena.


www.meteo-info.hr
Zagreb 
4°C / 12°C
Osijek 
1°C / 12°C
Gospić 
2°C / 11°C
Pula 
10°C / 18°C
Rijeka 
9°C / 17°C
Zadar 
10°C / 19°C
Split 
12°C / 21°C
Dubrovnik 
13°C / 21°C
opširnije
(c) 2000-2010 adriaticmedia Sva prava pridržana. Uvjeti korištenja. Marketing. Impresum.