na vojnom učilištu / Promovirano je 134 polaznika vojnih škola: 'Sto emocija se vrti u glavi, ali sve je to jedan veliki ponos'

Među 134 polaznika, izobrazbu su završile i 24 žene

25.6.2021.
20:20
VOYO logo

U povodu današnjeg spomendana, Dan neovisnosti, kojim se obilježava povijesna odluka Sabora o pokretanju razdruživanja od SFRJ, na vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" svečano je promovirano 134 polaznika vojnih škola.

Oni su završili časničke i dočasničke programe, a među njima je i 20 polaznika iz drugih zemalja. Predsjednik Republike poručio im je da u svome radu čuvaju Ustav - sveto pismo hrvatske države. S dolaskom predsjednika počela je svečanost za koju su ovi vojnici radili posljednjih godinu dana.

Među 134 polaznika, izobrazbu su završile i 24 žene, 8 više nego prošle godine, a što je 20 posto ukupnog broja polaznika.

''Da se sad vratim nazad, više mi ništa ne izgleda teško, ali do ovog dana sve mi se činilo teško. Sto emocija se vrti u glavi, ali na kraju krajeva sve je to jedan veliki ponos, tu su moji roditelji, moj dečko, svi vas oni gledaju, i vama je srce puno ko' kuća, ponosni ste na samu sebe'', kazala je poručnica Martina Marosavljević,  polaznica Temeljne časničke.

Image
poruka premijera /

Plenković objavio: 'Prešli smo broj od milijun osoba cijepljenih s obje doze'

Image
poruka premijera /

Plenković objavio: 'Prešli smo broj od milijun osoba cijepljenih s obje doze'


Poručnicu Marosavljević već čeka služba u rodu nuklearno-biološko- kemijske obrane. Njezina kolegica ima nešto drukčije ambicije.

''Nadam se da ću se dalje razvijati i usavršavati. Moje ambicije idu prema, s obzirom na to da je Hrvatska NATO članica, idu prema međunarodnoj suradnji'', rekla je poručnica Dijana Sedinić, polaznica Temeljne časničke.

Dvadesetero je polaznika iz drugih zemalja - BiH, Crne Gore, Republike Kosova i Sjeverne Makedonije te Slovenije. Vrhovni zapovjednik oružanih snaga svima im je poručio:

''Vama osim da budete, što se podrazumijeva, domovini ili svojim domovinama iz kojih dolazite, vjerni i odani, čuvajte Ustav, sveto pismo hrvatske države, hrvatske zakone i u poslu u kojem je puno toga propisano, ali ipak nije sve napisano, vodite se zvjezdanim nebom iznad sebe i moralnim i ljudskim zakonom u sebi'', poručio je predsjednik Republike Zoran Milanović.

Stožerni narednik Mladen Stanković u Hrvatskoj vojsci već je 30 godina i proglašen je najboljim polaznikom Visoke dočasničke izobrazbe. Nagrada - ručni sat s posvetom.

''Danas sam izuzetno ponosan i velika je čast i velika odgovornost biti najbolji polaznik ovdje. Od 91. sam u vojsci, i dalje se želim razvijati u Oružanim snaga, bio sam sudionik dvije mirovne misije, bio sam i u Siriji i Afganistanu, i imam želju, ako u skorijoj budućnosti bude prilike, otići u još jednu'', poručio stožerni narednik Mladen Stanković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svemu ga sve ovo vrijeme podržava ponosna supruga.

''Danas najbolji, vjerovala sam u to, nisam sumnjala, još jednom mu čestitam, hvala i što je nama to priuštio i nebo mu je granica'', rekla je njegova supruga Klementina Stanković.

A prema nebu streme i 4 mladih vojnih pilota koji su završili časničku izobrazbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo