STROGA INSPEKCIJA / Slovenska reporterka patrolirala omiljenim otokom koji vrvi gostima: Turisti su joj se otvorili i potpuno iskreno progovorili o Hrvatskoj

Turisti iz Austrije kažu da im je čak i jeftinije od drugih zemalja, a neki od njih pola namirnica nose sa sobom na ljetovanje

31.7.2023.
8:39
VOYO logo

Ljeti Hrvatska obuče novo ruho i postane top svjetska destinacija s jako raznovrsnim programima za turiste, a jedan takav bio je i u Veloj Luci - koncert za petu godišnjicu smrti Olivera Dragojevića. No, što kada na red dođu kvaliteta turističke ponude i cijene? Među najbrojnijim gostima na otoku Krku su Slovenci, a Ida Balen ugostila je i kolegicu sa slovenske televizije POP TV, Tanju Volmut, kako bi njih dvije za RTL "patrolirale" među turistima.

'Ponekad je i bolje nego u Sloveniji'

Naime, u patroli su prvo pronašle sladoled pa su se bacile u potragu za smještajem. Tanja je pronašla sladoled za dva eura, a Ida za 3,5 eura. Kakve su sreće slovenski turisti provjerile su na terenu, piše Danas.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sandra Vidmar iz Slovenije je za RTL otkrila koliko dnevno troši na jadranskoj obali: "Povrće donosimo sa sobom, tako da idemo po kruh, meso, odemo na kavicu. Recimo, 15 eura."

Image
STIGLA PROMJENA VREMENA /

Vodene bujice i srušena stabla na širem riječkom području, a munja zapalila krov

Image
STIGLA PROMJENA VREMENA /

Vodene bujice i srušena stabla na širem riječkom području, a munja zapalila krov

"Ljudi su jako ljubazni. Kad idemo u dućan sve je super. Ponekad i bolje nego u Sloveniji", kazao je Marko Marinč iz Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reporterke su se potom uputile u potragu za restoranima. Iznenadila ih je cijena lignji, obične koštaju 15 eura, a one iz Jadranskog mora 18. Cijene su veće u restoranima koji su uz more.

"Mislim da su cijene ok i korektne su za to što dobijete", kazao je, a Saša Basarić je dodao da dnevno potroše preko 100 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"100, 150 eura, zavisi što radimo, koliko je skup restoran. To su kava, sok preko dana, ručak i večera", kazao je.

No, onima koji u Hrvatsku dolaze 20 godina, postala je puno skuplja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ida i Tanja su se potom zaputile u potragu smještaja gdje su došle do soba čija su noćenja i preko 400 eura. Turisti iz Austrije kažu da im je čak i jeftinije od drugih zemalja.

"Smještaj je raznovrstan, od obiteljskog smještaja, kampova i hotela, već se može naći od 30, 40, 50 pa sve do 400 eura. Slovenaca ima puno, ali ne samo kao gostiju, nego isto tako i kao vlasnika kuća i vikendica. Oni su inače, po broju dolazaka, na drugom mjestu. Njemačka je broj jedan, a s 15 posto sudjeluju upravo Slovenci", kazala je Majda Šale, direktorica turističke zajednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo