od 15. veljače / Detalji odluka Stožera: Pogledajte koliko razdvojeni od drugih morate biti u teretani, a koliko u automat klubu

Image
Foto: Ilustracija / PIXSELL

Omogućava se svim ugostiteljima isporuka hrane, pića, napitaka i slastica za van

12.2.2021.
21:26
Ilustracija / PIXSELL
VOYO logo

Nacionalni stožer predstavio je detalje kako će se provoditi nove epidemiološke mjere za pet kategorija koje će biti popuštene od ponedjeljka, 15. veljače i vrijedit će do 28. veljače 2021.

Omogućava se svim ugostiteljima isporuka hrane, pića, napitaka i slastica za van. Moći će raditi teretane i fitness centri uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera. Uz to, mogu raditi i dječje igraonice i škole za strane jezike. Omogućava se rad kasina, automat klubova i kladionica, uz ograničenje radnog vremena do 22,00 sata i zabranu pružanja ugostiteljskih usluga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam da vas zanimaju detalji oko popuštanja. Imamo četiri kategorije, zapravo pet. Kafići - za sve aktivnosti dostave je izrađen precizan okvir. Osobe koje preuzimaju hranu i piće ne smiju se zadržavati. Osobe moraju imati razmak od dva metra, trebaju koristiti maske. Ne smije se stimulirati zadržavanje pred objektom puštanjem glazbe, stolice i stolove treba maknuti", kazao je Božinović.

Image
najpoznatiji stogodišnjak /

Manolić o cijepljenju preko reda: 'To svakako nije u redu i ja to ne bih napravio'

Image
najpoznatiji stogodišnjak /

Manolić o cijepljenju preko reda: 'To svakako nije u redu i ja to ne bih napravio'

"Teretane - važno je voditi računa o broju koristnika, 1 osoba na 20 kvadrata. Mora se voditi briga o provjetravanju. Nakon svake uporabe sprava mora se dezinficirati. Samo vlastiti ručnici i prostirke. Izbjegavati bliski kontakt i zabrana korištenja zajedničkih tuševa. Vodi se popis korisnika. Maske pri dolasku i registraciji", rekao je ministar Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Škole stranih jezika - ograničiti grupe, korištenje maski, predavači trebaju održavati razmak ili se odvojiti pleksiglasom i mjeriti temperaturu, polaznicima isto", kazao je Božinović.

"Dječje igraonice - potrebno je ograničiti broj osoba - 1 na 7 kvadrata. Maske za lice i dezinfekcija sprava obavezni, mjerenje temperature prije ulaska u objekt. Evidencija korisnika", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Božinović je također rekao da su u kladionicama maske obavezne, kao i razmak.

"Što se tiče automat klubova, jedan korisnik na sedam kvadrata. Držanje razmaka od dva metra, ako postoje sjedeća mjesta razmak mora biti 1,5 metara a između stolova 3 metra. Ugostiteljski dio mora biti zatvoren, on nije dozvoljen", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Krapinskoj-zagorskoj županiji zabranjeno je posjećivanje korisnika pružatelja socijalne usluge smještaja starijih i nemoćnih osoba, kao i stacionara ustanova za zdravstvenu njegu, uz iznimku korisnika koji su u terminalnoj fazi. Cijelu odluku pročitajte na poveznici.

Sve odluke možete pročitati ovdje

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo