'A sto su mogli reci? Rekli su: Nas je Zdenko poludio!'

Nakon sto je Marin Cilic senzacionalno osvojio US Open, javio se njegov otac Zdenko i odlucio ispricati tenisku pricu obitelji Cilic.

10.9.2014.
10:34
VOYO logo

"Prvi teniski teren u Medugorju jos tamo devedesetih izgradio je Zarko Dodig, Ivanov stric. Ivan je cetiri godine stariji od Marina i on je zapravo bio taj koji je probio put kojim ce Marin krociti. Jedan drugoga su podrzavali, trenirali zajedno i napredovali", donose Sportske novosti pricu Marinovog oca Zdenka Cilica.

Marinov otac je uvijek htio da se njegova djeca bave sportom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/_2MDX_QwDqw

"Kao dijete igrao sam nogomet. Cak sam kao momcic imao priliku otici u Osijek i ozbiljno se uhvatiti nogometa, ali je moj otac govorio: Kako cu sad pustiti Zdenka od sebe kad je taman stasao da moze pomoci u vinogradu i oko duhana. Zato sam jos vise zelio da moja djeca budu u sportu. Vinko je igrao nogomet, Goran kosarku, a najsretniji sam sto su Marin i Mile ostali u tenisu - ispricao nam je Zdenko Cilic s kojim smo razgovarali o pocecima Marinove karijere, ali i o fenomenu tenisa u Medugorju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kako je sve pocelo?

"Pocelo je sve tako da sam u dvoristu iza kuce napravio teniski teren - uz osmijeh na licu prica nam Zdenko (pokazujuci na teren koji danas ima i reflektore) kao da je to nesto sasvim obicno i najnormalnije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A zapravo nije bilo tako. Naime, Cilicevi nisu bili imucna obitelj.

"Kad sam poceo graditi teniski teren nitko nije vjerovao u tu pricu. Cak je i u obitelji bilo nevjerice. Otac je mislio da gradim skladiste za trgovinu jer smo se u to vrijeme time bavili".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A covjek je gradio teniski teren. Sto su na to rekli ukucani?

"A sto su mogli reci? Rekli su: Nas je Zdenko poludio"!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin je osvojio svoj prvi Grand Slam naslov. Citavi svijet hvali hrvatskog junaka na prikazanoj igri u New Yorku, spominje se da je Marinov tenis na US Openu bio tenis 22 stoljeca.

"Ovo je Marinov prvi Grand Slam naslov, a ja sam uvjeren da nece biti zadnji koji ce osvojiti. Siguran sam da cemo njegov najbolji tenis tek gledati u buducnosti", optimistican je Zdenko Cilic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo