Boston osvojio Stanley Cup nakon 39 godina

Hokejaši Bostona su nakon 39 godina osvojili Stanley Cup. Bruinsi su u sedmoj, odlučujućoj utakmici NHL finlala u Vancouveru pobijedilI Canuckse 4:0.

16.6.2011.
10:46
VOYO logo

Brad Marchand i Patrice Bergeron zabili su po dva gola, no prvo ime susreta kao i cijelog doigravanja bio je vratar Tim Thomas. Bostonov čuvar mreže proglašen je najkorisnijim igračem finala. U posljednoj utakmici obranio je 37 udaraca i sačuvao mrežu netaknutom, drugi put u finalu.

Thomas je postao prvi vratar u povijesti NHL-a koji nije primio pogodak u sedmoj utakmici na gostujućem ledu. Bostonov vratar sada je vlasnik novog rekorga prema broju sakupljenih obrana u doigravanju - 798.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno je odličan bio u finalnoj seriji protiv najbolje napadačke momčadi lige. U sedam utakmica protiv Vancouvera primio je samo osam golova, obranio je 201 od 209 udaraca na vrata.

Boston je prva momčad u povijesti NHL-a koja je u doigravanju iste sezone slavila po tri puta u sedmim susretima. U prvom krugu pobijedili su Montreal, u finalu Istočne konferencije slavili su protiv Tampe Bay i sada protiv Vancouvera, koji je imao priliku osvojiti prvi Stanley Cup

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo