VIDEO: / Modrić debitirao, Real osvojio Superkup!

Nogometaši madridskog Reala pobjednici su španjolskog Superkupa. U uzvratu na Santiago Bernabeuu slavili su 2:1 u utakmici u kojoj je za Kraljevski klub debitirao Luka Modrić.

29.8.2012.
14:01
VOYO logo

Kako je u prvom susretu igranom prije tjedan dana na Camp Nou bilo 3:2 za Barcelonu, zbog gola više u gostima slavio je Real i tako osvojio deveti nacionalni Superkup, prvi od 2008., čime je prekinuo trogodišnju Barçinu dominaciju. Real je zasluženo došao do pobjede u "El clasicu", prve domaće nad Barcelonom od svibnja 2008. godine (sedam susreta bez pobjede, dva remija i pet poraza, op.a.). U prvom su poluvremenu deklasirali katalonski sastav, a već nakon 19 minuta vodili su 2:0 nakon golova Gonzala Higuaina i Cristiana Ronalda. Lionel Messi zabio je 45. minuti gol iz slobodnog udarca, a bio je to ujedno jedini udarac katalonskog sastava u okvir gola u prvom dijelu.

http://www.dailymotion.com/embed/video/xt5ahu_real-madrid-1-0-barcelona_sport Najzanimljiviji trenutak za hrvatsku javnost zbio se u 83. minuti kad je Jose Mourinhou igru uveo Modrića umjesto Mesuta Özila. Odigrao je Modrić vrlo kvalitetno prve minute u dresu Kraljevskog kluba, a mogao se čak i upisati u strijelce u prvoj minuti sudačke nadoknade, kada je nakon povratne lopte Karima Benzeme njegov udarac malo iskosa s desne strane unutar šesnaesterca blokiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.dailymotion.com/embed/video/xt5amn_real-madrid-2-0-barcelona_sport Real je furiozno krenuo u susret, a već u petoj minuti je zicer Gonzalu Higuainu obranio Victor Valdes. Šest minuta kasnije argentinski je napadač ispravio svoju pogrešku. Visoku loptu u suparničku polovicu uputio je Pepe, Javier Mascherano ju je propustio zaustaviti, a argentinski je napadač zabio ispod Valdesa. U 19. minuti Cristiano Ronaldo je iskoristio slabiju obrambenu reakciju Gerarda Piqueta i prizemnim udarcem malo iskosa s desne strane blizu ruba šesnaesterca izazvao oduševljenje na stadionu.

http://www.youtube.com/embed/zoLlW1tdIos U 28. minuti susreta Barcelona je ostala s igračem manje, nakon što je Adriano kao posljednji čovjek obrane oborio Ronalda. Zanimljivo, od deset podijeljenih crvenih kartona u klasicima, samo su dva dobili igrači Barcelone. I kada se činilo da će Barcelona otići na odmor s dva gola minusa, ukazao se Messi i vratio nadu Kataloncima. Zabio je prekrasnim udarcem iz slobodnjaka s nekih dvadesetak metara. Za kraj kažimo da su kroničari susreta izračunali da je Modrić u susretu imao stopostotnu točnost u dodavanjima (8-8), jednako kao i Kamerunac Alex Song (18-18), koji je debitirao u dresu Barcelone po transferu iz Arsenala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo