BIJELI DIM NA POLJUDU / Igor Pamić o novom predsjedniku Hajduka: 'Moraš biti frajer za prihvatiti takav posao u lošoj situaciji'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Igor Pamić za Net.hr komentirao je novog predsjednika Hajduka Ivana Bilića

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

25.4.2024.
10:38
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Ivan Bilić novi je predsjednik HNK Hajduk. Splitski klub objavio je danas ovu vijest. Bijeli dim je iznad Poljuda.

Image
SADA I SLUŽBENO /

Bomba s Poljuda: Hajduk ima novog predsjednika, već danas predstavljanje

Image
SADA I SLUŽBENO /

Bomba s Poljuda: Hajduk ima novog predsjednika, već danas predstavljanje

Ivana Bilića čeka izazov života i vrlo težak posao u sredini koja sanja naslov prvaka već dugih 19 godina, da napravi veći iskorak od Lukše Jakobušića koji je ipak, kad se sve zbroji i oduzme, bio uspješan predsjednik kluba. Hajduk je pod Lukšom Jakobušićem doživio svojevrsnu rezultatsku klupsku renesansu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Hajduk

Došli su u klub zvučni igrači u mandatu njega i sportskog direktora na odlasku Mindaugasa Nikoličiusa. Ove sezone, HNK Hajduk po prvi se put nakon 19 godina okitio naslovom jesenskog prvaka države. Međutim, u proljetnom dijelu sezone Hajduk je pao s prvog na treću poziciju i ispao iz utrke za toliko željeni naslov prvaka Hrvatske.

Za komentar novog predsjednika Hajduka upitali smo Igora Pamića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemam pravo komentirati nekog koga ne poznam. Mogu samo nešto iščitati iz toga što nam je predočeno i u svakom slučaju, pred novim predsjednikom Hajduka je strahovito težak zadatak. Jer, u Hajduku situacija i nije dobra. Svi smo to vidjeli. Treba opet rekonstruirati momčad. Pitanje je i tko će biti trener, što je vrlo bitno. Znači, Hajduk treba pogoditi trenera, a postavlja se i ključno pitanje, pitanje svih pitanja u ovoj situaciji na Poljudu - može li uopće itko, tako brzo, naslijediti čovjeka koji je ipak bio uspješan i imao uzlaznu putanju? Jer, pitanje skriva činjenicu da je Hajduk pod Jakobušićem išao samo prema gore", objašnjava Igor Pamić i dodaje:

"Hajduk je bio u usponu i Jakobušić je radio stvarno dobar posao. Ok, možda nekad i nisu pogodili, sportski direktor s trenerom u određenom momentu i s nekim igračima, Hajduk je postao opet pravi klub."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Bilić spreman se uhvatiti u koštac sa svim problemima i prihvatiti sva očekivanja navijačkog puka.

"Njemu će biti sad puno teže nego Jakobušiću u početku. Jer, Hajduk je tad bio u rasulu. Sad je Hajduk ipak dišao do jednog nivoa i nije sad dovoljno zadržati samo taj nivo. Jer, da su ljudi, navijači, narod zadovoljni Hajdukom, vjerojatno bi Jakobušić ostao. Znači, oni traže još bolji Hajduk, titulu, nastupe u Europi. Ono što mu je prednost je da poznaje situaciju, da pozna mentalitet, da je bio dio Torcide, išao navijački na utakmice. Sigurno zna sa čim se susreće i što ga čeka. Ne ulazi on u ovo bez veze. Za prihvatiti ulogu predsjednika Hajduka prvo moraš biti frajer", tvrdi Igor Pamić i nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je sigurno frajer i moraš itekako biti samouvjeren i sposoban. Već samim time prihvaćanjem, u ovoj situaciji Hajduka, je pokazao gard. Sad ćemo vidjeti što i kako može napraviti u kratko vrijeme. Normalno da je plan naslov prvaka, ali ako bude stisnuti u vremenu i prostoru, pitanje je koliko će ih taj pritisak košati. Treba vidjeti što će biti s financijama Hajduka. To je isto strahovito bitno, hoće li Hajduk moći pratiti taj trend i budžet kojeg je dosad imao", zaključio je Igor Pamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo