STRUČNI KOMENTAR / Hrvoje Sep u studiju Net.hr: 'Živimo u Jake Paul vremenu gdje se sve gleda po broju klikova i pregleda'

Hrvoje Sep gostovao je u studiju Net.hr i dotaknuo se aktualnih borilačkih tema

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

24.4.2024.
14:15
VOYO logo

Hrvoje Sep, elitni hrvatski boksač, gostovao je u studiju Net.hr i dao stručni komentar velike pobjede Ivane Habazin protiv Kinge Magyar prošlog vikenda u KC Dražen Petrović, kojom je postala WBC i WBA prvakinja svijeta u velteru.

Image
'SMAKIĆI ZNA U ŠTO SE UPUŠTA' /

Hrvoje Sep o propalom meču protiv Bena Whittakera: 'Rekli su mi da sam pretvrd boksač za njega'

Image
'SMAKIĆI ZNA U ŠTO SE UPUŠTA' /

Hrvoje Sep o propalom meču protiv Bena Whittakera: 'Rekli su mi da sam pretvrd boksač za njega'

"Ivanov podvig je za apsolutno svaku pohvalu, uzevši u obzir da u ženskom boksu, sportu u Hrvatskoj, nema velike zarade. Znači da su Ivanovi motivi isključivo sportski. Dala je cijelu sebe, žrtvovala sve za sportske rezultate. Njoj treba dati apsolutno svako priznanje koje se može dati", rekao je Hrvoje Sep.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 16 dolazi u Medulin, a spektakularni event 5. svibnja možete gledati na Voyo platformi

Sep je pričao o Habazin i (ne)isplativosti nekih stvari u boksu poput organizacije mečeva, o poražavajućoj činjenici za hrvatski sport i boks općenito, za hrvatsko društvo u cjelini da jedna svjetska prvakinja misli i vodi brigu i o organizacijskim stvarima vezanim za svoje mečeve i priredbe u Hrvatskoj, koje su od značaja za hrvatski sport i za promociju države i njene sportske uspješnosti na najvećoj sceni u cjelini...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da se radi o bilo kojem drugom sportu, institucije u Hrvatskoj bi se uključile, raznorazne sportske, državne itd. Međutim, ovo je profesionalni sport i mi u njega ulazimo svjesno, znajući kakav je rizik i sve, moguće dobiti i posljedice. To je dodatni problem za ulazak državnih struktura u ovakve projekte. Ja sam za to da se nađe ta neka, nazovimo ju rupa u sportskim odredbama, pa se može pomoći u ovakvim situacijama", predlaže Sep.

Hrvoje se dotaknuo i poraznog vremena i činjenice za boks kao plemenitu vještinu, popularni sport koji je uvijek bio mjerilo kvalitete, hrabrosti, čvrstine, pameti u ringu, borilačke inteligencije, upornosti, vještine i znanja. Bio. Više nije...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je stvarno, kao što si rekao, povijesni uspjeh za Hrvatsku. Imamo jednu boksačicu iz male zemlje koja je u tri navrata kroz deset godina osvaja svjetske titule. Trebala je boksati s puno jačim boksačicama, ali su sve odustale. Živimo u takvom vremenu, nažalost, gdje se sve mjeri i gleda kroz broj klikova, gdje, ako dolaziš iz male zemlje, zna se da nemaš puno klikova, zna se da nemaš puno pratitelja."

Nastavio je Hrvoje Sep:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zna se da taj meč neće biti baš marketinški isplativ kako bi htjeli, neće biti prevelika brojka PPV-ova i plati pa gledaj pregleda na platformama i naravno, zbog toga, jako je teško organizirati velike mečeve i ako gledaš, u globalu, svi naši boksači koji su visoko rangirani u profi boksu, praktički imaju meč godišnje. Hrgović, Babić, Smakići, Milas, Čalić... ne znam dal' itko od njih, skupa samnom, imamo u posljednje 4 godine četiri boksačka meča."

Nije više kao prije. Došlo je neko drugo vrijeme...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Klikovi prije kvalitete i znanja'

"Došlo je takvo vrijeme da se ne vrednuje više tvoja kvaliteta i tvoje znanje, nego se prije uzima Jake Paul priča - nekog gdje će klikova i pregleda biti više, jer klikovi donose zaradu, pregledi reklama donose novac. Svaki klik je jedan dolar, jedan euro, svaki pregled ima svoju cijenu. Negdje 2010., s pojavom pametnih telefona, to je eksplodiralo".

Dotaknuo se Sep u našem studiju i ostalih borilačkih gorućih tema, kao i nekih detalja iz svog života. Pogledajte Sepovo gostovanje u studiju Net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DOLJE U VIDEU MOŽETE POGLEDATI Ivaninovo i Vladino gostovanje u studiju Net.hr nakon grandioznog uspjeha

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike