Kuharica / Recept za najbolji domaći kečap

Image
Foto: Pixabay

Tražite recept za domaći kečap? Ovaj umak se obično proizvodi od rajčice, octa, šećera, soli i začina. Donosimo recept za domaći kečap.

2.3.2023.
16:02
Pixabay
VOYO logo

Kečap je popularan umak koji se obično koristi kao dodatak jelima kao što su hamburgeri, hot-dogi i pomfrit. Kečap se obično proizvodi od rajčice, octa, šećera, soli i začina. Međutim, mnogi ljudi vole napraviti domaći kečap koji ima bogatiji okus i manje aditiva.

Najbolji recept za domaći kečap uključuje sljedeće sastojke:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg svježih rajčica
  • 1 veliki luk
  • 30 ml octa
  • 50 g smeđeg šećera
  • 1 žličica soli
  • 1/4 žličice mljevenog crnog papra
  • 1/4 žličice mljevenog cimeta

Kako se priprema recept za domaći kečap?

Rajčice se prvo operu i narežu na manje komade. Luk se također nareže na manje komade. U velikoj posudi, stavite rajčice, luk, ocat, šećer, sol i začine te sve zajedno prokuhajte. Nakon toga, smanjite vatru i kuhajte još oko sat vremena, povremeno miješajući, dok se smjesa ne zgusne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se smjesa ohladi, stavite je u blender ili koristite štapni mikser kako biste smjesu pretvorili u glatki umak. Na kraju, umak se stavlja u staklenku ili bocu i čuva u hladnjaku.

Domaći kečap je zdraviji izbor jer nema dodanih aditiva i konzervansa kao što je to slučaj kod kupovnog kečapa. Osim toga, ovaj umak je jednostavan za pripremu i može se prilagoditi prema vašem ukusu dodavanjem drugih začina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz nekoliko jednostavnih sastojaka i malo vremena, možete napraviti recept za ukusni domaći kečap koji će oduševiti vaša nepca. Isprobajte ovaj recept kod kuće i uživajte u ukusnom i zdravom umaku koji je savršen za bilo koje jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo