NOVA PRESLAGIVANJA / Domovinski pokret gubi još jednog zastupnika: Šuška se s kim će Lacković napraviti klub

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon što su otpali Mislav Kolakušić i Josip Jurčević, ni Željko Lacković neće biti u Klubu Domovinskog pokreta

16.5.2024.
11:45
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Domovinski pokret gubi zastupnike jednakom brzinom kao u prošlom sazivu Sabora. Iako su prije četiri godine bili u oporbi, a sada su se pridružili parlamentarnoj većini, broj zastupnika im rapidno opada.

Kako javlja Novi list, u njihovom klubu neće biti ni Željko Lacković koji je u Sabor ušao kao nezavisni kandidat s pomoću preferencijalnih glasova. On je navodno s Vesnom Vučemilović, koja je nedavno izbačena iz Hrvatskih suverenista, dogovorio detalje oko osnivanja kluba. Nedostaje im treći član koji bi mogao biti Predrag Štromar iz HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lacković smatra da ima dobre razloge da ne budu u Klubu Domovinskog pokreta. "Napravit ćemo klub nezavisnih i kroz njega ću puno lakše komunicirati ono što je meni ključno, a što, tako da kažem, nije 'core business' DP-a. Naš klub, koji će svakako biti dio parlamentarne većine, otvorit će dodatan prostor nezavisnim gradonačelnicima i načelnicima općina, kojih je u Hrvatskoj čak 133. Kroz nas će oni moći artikulirati svoje potrebe i probleme. Klub s tri većinska zastupnika mogao bi biti samostalan koalicijski partner HDZ-a", objasnio je Lacković.

Image
POVRATAK STARE INSTITUCIJE /

Otkud Ministarstvo demografije pod palicom DP-a? Gjenero: 'To je puno jeftiniji ustupak'

Image
POVRATAK STARE INSTITUCIJE /

Otkud Ministarstvo demografije pod palicom DP-a? Gjenero: 'To je puno jeftiniji ustupak'

Podsjetimo, na parlamentarnim izborima izabrano je 14 DP-ovih zastupnika, a uskoro bi ih moglo biti samo 11. U startu je otpao Mislav Kolakušić koji nije bio zadovoljan koaliranjem s HDZ-om. Njegov primjer slijedio je i Josip Jurčević koji nije dao svoj potpis premijeru Andreju Plenkoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konferenciji za medije u srijedu, Stephen Nikola Bartulica iz Domovinskog pokreta nije bio upućen u Lackovićeve planove. "Ne mogu govoriti za kolegu Lackovića, po svemu sudeći bit će član našeg kluba. Očekujem da će i tako biti sutra. Ne ulazim u njegovu slobodu da sam odredi kako će politički djelovati. Očekujem da će biti s nama, nema tu problema", kazao je tada Bartulica.

POGLEDAJTE VIDEO: Bartulica poslao poruku Plenkoviću: 'Sa mnom neće tako igrati'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo