ALI NEĆE JOŠ DUGO / Kakvo nas vrijeme čeka? Kiša, snijeg, nose se kaputi: 'Ovo je pravi zimski ugođaj u proljeće'

Image
Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Bit će promjenljivo, ponegdje u unutrašnjosti i pretežno oblačno. Povremeno kiša, na Jadranu mjestimice i pljuskovi s grmljavinom. U gorskoj Hrvatskoj ponegdje susnježica i snijeg

24.4.2024.
10:13
Goran Kovačić/Pixsell
VOYO logo

Svibanj je pred vratima, a malo tko ima taj osjećaj. Zimske jakne, kaputi, čizme, niske temperature, rade ralice i lopate, pogotovo u Gorskom kotaru i Delnicama koje su okićene pahuljama kao da je Božić.

Meteorolog RTL-a Dorian Ribarić kaže da će se ovo hladno razdoblje zadržati do petka te da se u gorju na zapadu zemlje iznad 700-800 m nadmorske visine skupio sasvim pristojan snježni pokrivač za pravi zimski ugođaj u proljeće. I danas ćemo, ističe, ostati u polju niskog tlaka uz hladan zrak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Kovacic/Pixsell

"Samo u najvišem gorju slab snijeg. Promjenjivije na Jadranu, ali tu izgledniji pljuskovi. Nakon sjevernog, prijepodne neverini vjerojatni na srednjem dijelu obale uz prolazno jak jugozapadni vjetar. Najniža temperatura od 2 do 7 °C, na Jadranu od 6 na sjeveru do 11 °C na jugu.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj ostaje oblačno i podjednako hladno kao i danas, ali uz samo ponegdje malo kiše, izglednije navečer. Vjetar slab, u Podravini sjeverozapadni, a temperatura oko 10 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na istoku u početku možda nakratko sunčana razdoblja, ali će zatim biti mjestimične kiše, najvjerojatnije oko Posavine. Temperatura, uz slab do umjeren sjeverozapadni vjetar, osjetno niža, bit će između 10 i 13 °C. ", istaknuo je RTL-ov meteorlog.

U Dalmaciji se očekuje promjenjiva i nestabilna sredina dana uz pljuskove i grmljavinu koji lokalno mogu biti izraženiji. Jugozapadnjak okreće na jugo koje prolazno malo slabi. Ovdje osjetno svježije nego danas, uglavnom oko 14, rijetko 15 °C.
Na sjevernom Jadranu smanjenje naoblake, rijetko samo malo kiše uz obalu, dok će oblačnije uz povremene oborine ostati u gorju, ali i one sve rjeđe. Zapuhat će slabo jugo, ali ostaje svježe i prohladno, u višem gorju hladno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temperature prave zimske

Bit će promjenljivo, ponegdje u unutrašnjosti i pretežno oblačno. Povremeno kiša, na Jadranu mjestimice i pljuskovi s grmljavinom. U gorskoj Hrvatskoj ponegdje susnježica i snijeg, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za srijedu.

Vjetar na kopnu uglavnom slab, na istoku umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, na jugu južni vjetar te jugo. Najviša dnevna temperatura od 7 do 12, na Jadranu između 12 i 17 stupnjeva Celzijusovih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo