'ILI KOLCEM U SRCE' / Skandalozno u Saboru, Zekanović napao Grbina: 'Njega treba metkom u čelo!'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Također je rekao da je pitanje 'kako će uskoro visjeti Grbin s nekog stabla, figurativno, kad ga politički smaknu' u stranci

16.5.2024.
18:27
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Član vladajuće većine i izabrani zastupnik Hrvoje Zekanović na prvoj sjednici Sabora nakon parlamentarnih izbora, a tijekom rasprave o prijedlogu Zakona o ustrojstvu i djelokrugu tijela državne uprave, žestoko se obrušio na predsjednika SDP-a Peđu Grbina nazvavši ga zombijem, dodajući da ga treba pogoditi "kolcem u srce ili metkom u čelo".

Također je rekao da je pitanje "kako će uskoro visjeti Grbin s nekog stabla, figurativno, kad ga politički smaknu" u stranci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Peđa Grbin je trenutno zombi, živi mrtvac. Čovjek koji je izgubio izbore i koji će kroz koji tjedan… Izazivam vas. Tko će braniti Peđu Grbina, ajmo. Neće nitko. Pa naravno, tko će braniti Peđu Grbina? Zombija jedino možeš, znate one filmove. Treba ga pogoditi u srce ovim kolcem i metkom u čelo. Da, da. To se zove hrabrost", poručio je Zekanović u sabornici samo dan nakon što je svjetsku, pa i hrvatsku javnost šokirao pokušaj atentata na slovačkog premijera Roberta Fica koji se oporavlja nakon što je više puta upucan nakon sjednice Vlade u mjestu Handlova.

Image
ALI JEDAN DETALJ BODE OČI /

U Saboru 'okinuli' povijesnu fotografiju: Na jednom mjestu bivši i sadašnji premijeri i predsjednici

Image
ALI JEDAN DETALJ BODE OČI /

U Saboru 'okinuli' povijesnu fotografiju: Na jednom mjestu bivši i sadašnji premijeri i predsjednici

Plenković ranije o prepucavanjima u Saboru: 'Vidite što se dogodilo u Slovačkoj'

Sam premijer Andrej Plenković u srijedu se zgražao zbog ovakvog "užasnog čina nasilja", kako ga je nazvao, a jutros je na pitanje o mogućim žestokim prepucanjavima u novom sazivu Sabora poručio: "Pogledajte što se jučer dogodilo u Slovačkoj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Saboru, čiji je novi 11. saziv konstituiran u četvrtak, još uvijek traje prva sjednica, a na Markovu trgu bilo je živo od ranoga jutra. Za predsjednika Sabora treći je put izabran Gordan Jandroković koji je time postavio rekord.

Svojim nastupom Zekanović je neugodno iznenadio dio zastupnika. SDP-ov Željko Jovanović reagirao je na Zekanovićeve izjave i javio se za povredu poslovnika, no potpredsjednik Sabora Furio Radin dao mu je opomenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovime Sabor tone dublje i dublje'

"Jedan od razloga zašto sam se dvoumio trebam li se vratiti u Sabor ste upravo vi. Jer vaše rasprave su uvijek promašene i idu ad hominem vrijeđati ljude, s čime ovaj Sabor samo tone dublje i dublje. Ako tako nastavite, ocjena ovog Sabora i dalje će biti mršava dvojka. Ne brinite o SDP-u i Peđi Grbinu", odbrusio mu je Jovanović.

Kasnije je opomenu "zaradio" i SDP-ov Arsen Bauk, koji je ocijenio da Jovanović nije trebao dobiti opomenu i sa saborske govornice je zatražio Zekanovićevu ispriku."Reći to nakon atentata vatrenim oružjem na jednog premijera iz Europske unije zaslužuje osudu i očekujemo ispriku od strane predsjednika Kluba HDZ-a ili barem ispriku od tog zastupnika”, kazao je Bauk. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Netko tko je to u stanju izgovoriti bi vjerojatno preživio metak u čelo jer mu ne bi ni jedan organ bio oštećen jer ga tamo gdje prođe metak nema", poručio je.

Podsjetimo, u srijedu je u pokušaju atentata teško ranjen slovački premijer kojeg su se liječnici na višesatnoj operaciji borili za život. U njega je više puta pucao 71-godišnjak, inače poznati slovački književnik, koji je odmah uhićen. Motiv napada za sada nije poznat, no napadač je sam izjavio nakon stravičnog čina da nije bio zadovoljan politikom tamošnje vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Neka ministarstva mijenjaju ime, osnivaju se i neka nova. Evo koji su koraci u potvrđivanju Vlade

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo